Muizen eten voornamelijk noten, granen, larven, wormen en insecten. Ook knagen ze graag aan draden en bekabeling, waardoor kortsluiting en brand kunnen ontstaan. De mannetjes hebben de gewoonte overal urine achter te laten, welke een sterke, zeer penetrante geur heeft. Dit doen zij om hun territoriumaf te bakenen. Via het urine kunnen verschillende ziektes worden verspreid, waaronder het Hanta-virus. Met hun uitwerpselen kunnen ze via het voedsel ziektes verspreiden zoals het Salmonellavirus en de ziekte van Weil.


De karakteristieke muffe geur van de huismuis is erg hinderlijk. Ze planten zich razendsnel voort. Een muis kan wel 120 nakomelingen per jaar krijgen en de jongelingen zijn na enkele weken al geslachtsrijp. Zodat slechts enkele muizen zich binnen de kortste keren kunnen vermenigvuldigen tot een echte plaag van honderden of zelfs duizenden muizen. U kunt ervan uitgaan dat voor elke muis die u ziet er daadwerkelijk 10 tot 50 zitten.

Met hun geknaag kunnen muizen flinke schade toebrengen. Door het knagen aan bekabeling kunt u tijdenlang storingen houden aan elektrische apparaten en verlichting. Verder verspreiden ze etensresten tussen de muren en onder de vloer, die vervolgens kunnen gaan rotten en een geur verspreiden waar u liever niet mee wordt geconfronteerd.

Bel direct 088 80 10 300

Vandaag nog van uw ongedierte af

Bel me terug verzoek

Vul in het onderstaande formulier uw gegevens in en wij proberen u binnen een uur terug te bellen.